Érdeklődés telefonon
06 30 948 5227

 

Tudnivalók a sószobáról

A Himalájai kristálysó 250 millió évvel ezelőtti a Thetys ősóceán maradványa,amely a tektonikus mozgások és az óriási földalatti nyomás hatására nyerte el jellegzetes rózsaszín alakját és különleges karakterisztikáját. Manapsá g a Himalája lejtőin, illetve előhegységében, a Hindukus hegységben,főleg Pakisztánban bányásszák. A világ egyik legjobb minőségű sója.

speleoterápiát, azaz a sószobában lévő klíma egészségre kedvező hatását az orvosok is elismerik. E különösen hatékony alternatív terápiát a sószoba egyedülálló mikroklímájának köszönhetjük. Legfontosabb hatóanyaga a nátrium-clorid (NaCl), amelynek száraz aerosolja a sófalakról szabadul fel. Az ehhez szolgáló optimális körülményeket az alacsony hőmérséklet (18-24 °C) és az alacsony páratartalom (relatív páratartalom 40-60% között) biztosítja. A száraz, sós levegő nagy mennyiségű negatív töltésű részecskét tartalmaz. A szoba levegője allergénektől mentes, baktérium és egyéb mikroorganizmus koncentrációja pedig igen alacsony. Igazi felüdülést jelent szervezetünk immunrendszerének. Ösztönösen mélyebbeket lélegzünk, szinte „harapjuk” a levegőt. A sóterápia egészségre gyakorolt pozitív hatását fénnyel és akusztikus elemekkel fokozzuk. Vendégeink saját ruhájukban jöhetnek, kényelmükről a relaxáló székek gondoskodnak. A gyerekeknek szervezete különösen jól reagál a szelíd módszerekre, természetes gyógymódokra. Részükre játszósarkot alakítottunk ki, ahol örömmel töltik az idő.

Himalája Sószoba

 

Milyen esetekben ajánljuk a Himalájai Sószobát?

 1. Allergiák és túlérzékenység: alsó- és felső légúti valamint bőr problémák esetén Légúti problémák: Szénanátha Krónikus vagy gyakran visszatérő nátha, torok, gége, mandula, orrmelléküreg (arcüreg, homloküreg) gyulladás Asthma COPD Krónikus vagy gyakran visszatérő hörgőgyulladás, idült, nem fertőző tüdőgyulladás Köhögés: száraz vagy köpettel járó, éjszakai vagy fizikai megterhelést követő, dohányzóknál előforduló, légszomjjal jelentkező Gyakran visszatérő heveny légzőszervi problémák Porártalom Bőr problémák Ekcéma Pikkelysömör (psoriasis) Egyéb allergiás jellegű elváltozások Ipari vagy háztartási anyagokra jelentkező túlérzékenység
 2. Immunrendszer erősítés A tiszta, sós,”csíramentes” levegő révén. A természetes kősó a hang- és fényhatással kiegészítve különleges harmonizáló hatású.
 3. Idegrendszeri problémák Vegetatív idegrendszeri kimerültség (ingadozó vérnyomás, alvászavar stb.) Hangulatingadozás Stressz, ingerlékenység Depresszív hangulat Szellemi feltöltődés Lelki pihenés, regeneráció
 4. Dohányzásról való leszokás elősegítése Aki rendszeresen sóbarlangba jár, az előbb-utóbb eldobja a cigarettát, mert nem esik jól neki a cigaretta füst.
 5. Gyermekek, 2 éves kor felett, akiknek szervezetük különösen jól reagál a szelíd módszerekre, természetes gyógymódokra.

Milyen esetekben nem ajánljuk a Sószoba látogatását?

 • Heveny, lázzal járó megbetegedések esetén.
 • Alkoholos befolyásoltság állapotában.
 • Magas vérnyomással rendelkezők esetén.
 • Korlátozás 10 évnél fiatalabb gyermekek csak nagykorú felügyelete mellett látogathatják a sószobát.

salt

Nyitvatartás

 • Hétfő:
  • Zárva
 • Kedd-péntek:
  • 8-19-ig
 • Szombat:
  • 8-12-ig (előzetes bejelentkezés alapján)
 • Vasárnap:
  • Zárva