Érdeklődés telefonon
06 30 948 5227

 

Megnyitottunk!

Érdeklődni a Hajsziget Fodrász Szalonban.

Tudnivalók a sószobáról

A Himalájai kristálysó 250 millió évvel ezelőtti a Thetys ősóceán maradványa,amely a tektonikus mozgások és az óriási földalatti nyomás hatására nyerte el jellegzetes rózsaszín alakját és különleges karakterisztikáját. Manapsá g a Himalája lejtőin, illetve előhegységében, a Hindukus hegységben,főleg Pakisztánban bányásszák. A világ egyik legjobb minőségű sója.

speleoterápiát, azaz a sószobában lévő klíma egészségre kedvező hatását az orvosok is elismerik. E különösen hatékony alternatív terápiát a sószoba egyedülálló mikroklímájának köszönhetjük. Legfontosabb hatóanyaga a nátrium-clorid (NaCl), amelynek száraz aerosolja a sófalakról szabadul fel. Az ehhez szolgáló optimális körülményeket az alacsony hőmérséklet (18-24 °C) és az alacsony páratartalom (relatív páratartalom 40-60% között) biztosítja. A száraz, sós levegő nagy mennyiségű negatív töltésű részecskét tartalmaz. A szoba levegője allergénektől mentes, baktérium és egyéb mikroorganizmus koncentrációja pedig igen alacsony. Igazi felüdülést jelent szervezetünk immunrendszerének. Ösztönösen mélyebbeket lélegzünk, szinte „harapjuk” a levegőt. A sóterápia egészségre gyakorolt pozitív hatását fénnyel és akusztikus elemekkel fokozzuk. Vendégeink saját ruhájukban jöhetnek, kényelmükről a relaxáló székek gondoskodnak. A gyerekeknek szervezete különösen jól reagál a szelíd módszerekre, természetes gyógymódokra. Részükre játszósarkot alakítottunk ki, ahol örömmel töltik az idő.

Himalája Sószoba

 

Milyen esetekben ajánljuk a Himalájai Sószobát?

 1. Allergiák és túlérzékenység: alsó- és felső légúti valamint bőr problémák esetén Légúti problémák: Szénanátha Krónikus vagy gyakran visszatérő nátha, torok, gége, mandula, orrmelléküreg (arcüreg, homloküreg) gyulladás Asthma COPD Krónikus vagy gyakran visszatérő hörgőgyulladás, idült, nem fertőző tüdőgyulladás Köhögés: száraz vagy köpettel járó, éjszakai vagy fizikai megterhelést követő, dohányzóknál előforduló, légszomjjal jelentkező Gyakran visszatérő heveny légzőszervi problémák Porártalom Bőr problémák Ekcéma Pikkelysömör (psoriasis) Egyéb allergiás jellegű elváltozások Ipari vagy háztartási anyagokra jelentkező túlérzékenység
 2. Immunrendszer erősítés A tiszta, sós,”csíramentes” levegő révén. A természetes kősó a hang- és fényhatással kiegészítve különleges harmonizáló hatású.
 3. Idegrendszeri problémák Vegetatív idegrendszeri kimerültség (ingadozó vérnyomás, alvászavar stb.) Hangulatingadozás Stressz, ingerlékenység Depresszív hangulat Szellemi feltöltődés Lelki pihenés, regeneráció
 4. Dohányzásról való leszokás elősegítése Aki rendszeresen sóbarlangba jár, az előbb-utóbb eldobja a cigarettát, mert nem esik jól neki a cigaretta füst.
 5. Gyermekek, 2 éves kor felett, akiknek szervezetük különösen jól reagál a szelíd módszerekre, természetes gyógymódokra.

Milyen esetekben nem ajánljuk a Sószoba látogatását?

 • Heveny, lázzal járó megbetegedések esetén.
 • Alkoholos befolyásoltság állapotában.
 • Magas vérnyomással rendelkezők esetén.
 • Korlátozás 10 évnél fiatalabb gyermekek csak nagykorú felügyelete mellett látogathatják a sószobát.

Sószoba árak

Sótermékek alkalmazása

 

Himalaya sószappan - 100%-ban természetes!!!

Nagyon fontos, hogy milyen sót alkalmazunk a kúra során.

Teljesen tiszta és szennyeződés mentes, nem tartalmaz semmiféle adalékanyagot.

A közönséges asztali só tulajdonképpen egy ipari melléktermék, amely nátriumon és klóron kívül még legfeljebb adalékanyagokat / úgymint, tapadás gátló, víztaszító stb./ tartalmaz.

Nagy Sándor volt az első, aki a kristály sóval kereskedni kezdett, elefántok segítségével szállította, elképzelhetetlen ráfordítások árán. A kristály só származási helye Pakisztán. Manapság, mint Alexander kristály só kerül forgalomba. Kíméletesen, kézi erővel fejtik ki a Himalájánál, meghagyva a természetes állapotát. Törik, granulálják vagy őrlik - a szükségleteknek megfelelően. A tört, darabos elemek fürdéshez használhatóak. A granulált kristály só különösen jó fogápolásra, fürdésre. Őrölt változata konyhai használatra alkalmas. A kristály só energiaadó, semlegesítő és salaktalanító hatású.

Ezt e rendkívül nagy tisztaságú sót nem csak a száraz só terápia során érdemes használni, hanem más kiegészítő kúraként is javasolt.

A himalájai kristálysó egyedülálló tulajdonságai

 •     84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz
 •     Teljesen tiszta, szennyezés- és szennyeződésmentes
 •     Keletkezésének körülményei és összetétele miatt egyedülálló színválasztékú és szépségű.

A sóról

A himalája só nem más mint folyékony napenergia mértani szerkezetben megkötve, ami képes életet létrehozni és fenntartani.

A himalája sólámpák és a sótéglák tökéletes forrásai az egészség számára nélkülözhetetlen negatív ionoknak. A lámpában lévő izzó illetve a sótéglák mögött elhelyezett fényforrás felmelegíti a sótömböt, így az negatív ionokat bocsát ki, visszaállítva ezzel a levegőben lévő ionok egyensúlyát, megakadályozva a káros, rákkeltő anyagok megkötését, káros folyamatok beindulását a szervezetben. Elősegíti szervezetünk öngyógyító és építő folyamatait.

A helyiség mikroklímáját jelentősen javítja, biztosítja a könnyebb és egészségesebb légzést. A kristálysó alapvetően korunk egyik legnagyszerűbb új felfedezése. Századokon keresztül használták orvosok számtalan betegség kezelésére, felismerve a sókristályban évmilliók alatt felhalmozódott ásványi anyagok energia-információ tartalmának gyógyító erejét. A sóval való gyógyítás évezredes hagyományra tekint vissza. Az első írásos feljegyzés a só gyulladás csökkentő hatásáról ie. 3000-ből Egyiptomból származik, de már Hippokrates is megemlíti a só gyógyító erejét. A rómaiak is ismerték a só ivókúra pozitív hatásait, az anyagcsere folyamatokra és az immunrendszerre. Sóval gyógyították a vízkórt, fejfájást, kiütéseket és a köszvényt.

A modern gyógyászat ma már elképzelhetetlen lenne a só tartalmú infúzió nélkül.

A 16. századtól már a gyógyszertárak is árultak különböző sókat. A természetes kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében élelmiszer. Különleges képességein keresztül energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő, és salaktalanító hatású. Nincs jobb természetes módszer, mint a kristálysóoldat és a víz kombinációja, ami képes a homeosztázist, azaz a sejtfalon belüli és kívüli egyensúlyt újraindítani, és a szervezetben visszaállítani.

Felhasználási javaslatok

Sóoldat készítése

Tegyük a sókristály darabokat egy üvegbe. Töltsük fel az üveget annyi szénsavmentes ásványvízzel, hogy bőven elfedje a kristályokat. A só és víz aránya = 1 : 3 például 1 kg só : 3 liter víz. A vízmennyiséget részletenként is hozzáadhatjuk a sóhoz. Pl.: az 1 kg sóhoz hozzáadhatunk kezdetben 1 liter vizet, majd ha a sóoldat elfogyott a kristályokról, újra feltöltjük a következő 1 liter vízzel és így tovább, míg a harmadik liter vizet hozzá nem öntöttük. A feltöltés után kb. 3/4 óra múlva egy telített 26 %-os sóoldatot kapunk. A kristályok tovább nem oldódnak fel, mert telített az oldat. Az oldat telítettségét jelzi a benne lévő fel nem oldódott sókristályok jelenléte. A sóoldatot mindaddig tölthetjük fel vízzel, míg a sókristályok teljesen fel nem oldódnak. 
A sóoldatnak nincs szüksége különös tárolásra, mivel határtalan ideig eltartható. A sóoldat egy teljesen steril oldat, sem gombák, sem csirák, sem baktériumok nem élnek meg benne. Az így kapott sóoldat a kiindulópontja sokféle kezelési formának.

Sóoldat ivókúra

A kész 26%-os kristálysó oldatból egy teáskanálnyit tegyünk egy pohárba és töltsük fel jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel. Az így kapott felhígított sóoldatot igyuk minden reggel felkelés után éhgyomorra. Teáskanálnyi 26%-os sóoldat mennyiséget 1l vízbe téve a nap folyamán is megihatjuk. Akinél a salaktalanítás (pl. hasmenés formájában) nagyon hevesen lép fel, az az ivókúrát kezdetben cseppenként adagolja, és emellett a napi vízmennyiséget növelje. Gyermekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból. A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül a kristálysó rezgésmintáját fenntartani. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége fontos a megfelelő hatás eléréséhez.
A sóoldat ivókúra nincs időben behatárolva. Az "ivókúra" szó elvileg nem helyes kifejezés itt, ugyanis a sóoldatot egy életen keresztül is fogyaszthatjuk az egészséges életmód érdekében.

Alkalmazása:

 •     Az öngyógyító erők aktiválása
 •     Bőrbetegségekre
 •     Anyagcsere-zavarok
 •     Emésztési problémák
 •     Mozgásszervi megbetegedések
 •     Vese és hólyag megbetegedések
 •     Allergiára
 •     Szív- és keringési panaszokra
 •     Alvászavarra
 •     Koncentrációs-zavarokra
 •     Stresszoldásra

Inhalálás sóoldattal

Forraljunk fel 1-2 liter vizet egy inhalációra alkalmas edényben. Adjunk hozzá legalább 20 gramm finom szemcsés kristálysót, ha a só feloldódott hajoljunk a forró gőz fölé és takarjukbe a fejünket egy nagy törülközővel. Inhaláljunk kb. 10-15 percig. A légzőszerveknek a gőzölés után kb. 30 percre van szükségük ahhoz, hogy a felhalmozódott méreganyagokat slejm, szekretum, illetve mirigyváladék formájában megkösse, és így ezeket aztán kiköhögjük.
Súlyosabb megbetegedések esetén napjában többször is inhalálhatunk sóoldattal, amíg a tünetek enyhülnek illetve megszűnnek. Az inhalációt mindig 1%-os oldattal kezdjük, és lassan emeljük, max. 3%-ig.

Alkalmazás:

 •     Asztma: Naponta egyszer kb. 15 percig 1%-os sóoldattal kezdve, lassan max. 3%-ig emelve Figyelem: akut asztmaroham esetén nem alkalmazható!
 •     Bronchitis (Hörghurut): Igyunk sok vizet, a slejm cseppfolyósításához így könnyebb a felköhögése.
 •     Arcüreg - Homloküreg gyulladás
 •     Nátha: Naponta egyszer kb.15 percig 1%-os sóoldattal kezdve, lassan max.5%-ig emelve
 •     Száj és fog higiéniája

  A só megakadályozza a fogkőképződést és a fogszuvasodást. A legtöbb ismert fogbetegség a száj és a torok extrém savasodására vezethető vissza. A sóoldat képes a fogkő eltávolítására, a fogíny regenerációjára és semlegesíti a szájflórát. Mossuk a fogunkat 26%-os sóoldattal és öblögessünk 2-3 percen keresztül, miközben a nyelvünkkel a fogak között átpréseljük a sóoldatot. Az öblögetést naponta többször is végezhetjük lehetőség szerint étkezés után. Gyulladásos, nyitott sebek esetén csökkentsük az oldat koncentrációját.

  Alkalmazása:

 •     Torokgyulladás
 •     Fogínygyulladás
 •     Fogínyvérzés
 •     Mandulagyulladás
 •     Savas szájflóra
 •     Afta esetén.

Fürdősó

Egy 30 perces himalájai sófürdő salaktalanító hatása megfelel egy három napos gyógy böjtkúrának. A sófürdő koncentrációja minimum 1%-os legyen. Egy normál nagyságú fürdőkádnál (kb. 100 l) szükség van legalább 1kg kristálysóra. Minél magasabb a koncentráció, annál nagyobb a méregtelenítő hatás. A kristálysót tegyük a fürdőkádba és engedjünk rá kevés forró vizet. Ha a só feloldódott engedjük teli a fürdőkádat. A víz hőmérsékletet állítsuk be pontosan 37°C-ra. Ne használjunk se fürdőhabot, se sampont, se szappant. A fürdés időtartama legalább 20 perc legyen. A fürdés után ne öblítsük le testünket, bőrünkről a vizet itassuk le. Pihenjünk ezután fél órát. A sófürdőknél a bőr nem szárad ki, ugyanis a bőr külső szarurétegekben megkötődik a víz. Ezáltal a bőr természetes védőrétege megmarad. Ezért nagyon ajánlatos száraz bőrnél. Sófürdőt kedv és szükség szerint vehetünk.

Alkalmazása:

 •     Salaktalanítás
 •     Méregtelenítés
 •     Homeosztázis aktiválása
 •     Neurodermatitisz
 •     Pikkelysömör, psoriasis
 •     Bőrpanaszok: száraz illetve zsíros bőr
 •     Stresszoldás
 •     Kimerültség ellen
 •     Alvás zavarok ellen
 •     A szervezet túlsavasodása ellen
 •     Lábgomba ellen
 •     Szemölcsre
 •     Repedezett bőr
 •     Nőgyógyászati problémák, hüvelygomba, folyás, hüvelyszárazság naponta 3%-os ülőfürdő

Tipp: magasabb koncentrációjú sófürdőt 10% felett többször is felhasználhatjuk Fontos: nyílt sebeknél eleinte alacsony sókoncentrációt válasszunk: 2-3%-ot.

Bőrápolás, arcápolás

Sóoldattal való arcápolás szabályozza a bőr kémhatását és háztartását. A telített sóoldattal nedvesítsünk be egy vattapamacsot és mossuk le vele arcunkat. A sóoldat felvitelét az arcra végezhetjük kézből is. Használjuk a sóoldatot a napi arcápolásra (reggel és este) arckrém helyett.

Alkalmazása:

 •     Problémás, pattanásos, gyulladásban levő bőr kezelésére
 •     Ekcémára
 •     Szemölcsre: egy vattapamacsot a telitett sóoldattal nedvesítsünk be és rögzítsük a kívánt testfelületre.
 •     Rovarcsípésre: egy benedvesített sókristállyal dörzsöljük be a bőrünket.
 •     Koncentrált sóoldattal nedvesítsünk be egy ruhadarabot és ezzel borogassuk be a fájós testrészt. A borogatás lehet meleg vagy hideg.
 •     Hideg borogatásnak
 •     Artritisre
 •     Köszvényre
 •     Rándulásra
 •     Ficamra
 •     Zúzódás meleg borogatására
 •     Arthrosisra
 •     Kötőszöveti reumás megbetegedések például teniszkönyök forró borogatására
 •     Máj- és epepanaszokra
 •     Gyomor- és bélzavarokra
 •     Vesepanaszokra

Kristalysó-peeling testradír

A kristálysó-peeling egy só-olaj keverék, ami ideális a méregtelenítéshez. A keverék otthon is elkészíthető.

Keszítése:

 •     50 gramm finom szemcsés himalája kristálysót
 •     50 gramm makadámdió-olajat
 •     5 gramm levendula olajat keverjünk össze.
 •     Ezzel a keverékkel dörzsöljük be egész testünket. A felkenés során többször keverjük fel a mixtúrát. Majd tekerjünk magunk köré egy törülközőt és takarózzunk be. Legalább 30 percen keresztül hagyjuk a peelinget hatni.
 •     Egy idő után kellemes melegség tölti el szervezetünket, mivel a cellák elkezdenek dolgozni. Végezetül öblítsük le bőrünket langyos vízzel és itassuk szárazra. Egyszer egy héten, vagy szükség esetén többször is elvégezhető.

Alkalmazása:

 •     Stresszoldás
 •     Regeneráció
 •     Bőrproblémák kezelése
 •     Narancsbőr kezelése
 •     Pikkelysömör kezelése
 •     Méregtelenítés
 •     Salaktalanítás
 •     Ránctalanítás

Tipp: Szauna vagy gőzfürdő után a kristalysó-peeling különösen hatásos, a só ekkor különösen mélyen tud a nyitott pórusokba hatolni. Az aromaterápiás páragenerátor egy ultrahanggal működő készülék, ami képes a kristálysó oldatot ionizálni. Használatával elért klíma hasonló, mint a tengereknél. A levegőben levő pozitív töltésű porszemeket megköti, így a helység levegőjét megtisztítja. Két órás használat után a helységben egy neutrális rezgésminta épül fel.

Himalájai só étkezési felhasználása

Só a konyhában

Tudta, hogy a konyhasó fogyasztása kifejezetten egészségkárosító'

A konyhasó finomítása során a só természetes egysége megbomlik, az így kapott végtermék tiszta NaCl, nem természetes anyag.

A finomítás során csupán a NaCl marad jelen, a másik 82 elem elvész.

Ételeinkbe is ugyanaz a finomított só kerül, mint ipari célokra, szervezetünk nem természetes anyagként, hanem sejtméregként azonosítja.

Ezért szervezetünk védekezik ellene és próbál tőle megszabadulni, az ehhez szükséges vizet sejtjeinkből veszi el.

Só és só között nagy minőségbeli különbség van.

A himalájai kristálysó a nátrium-kloridon kívül tartalmazza a periódusos rendszer 82 természetes elemét.

Ez a só olyan különleges képességekkel és tulajdonságokkal rendelkezik, melyek az élethez szükségesek. Sót nem csak az íze, hanem a kristályok rezgésmintája miatt is kell fogyasztanunk, mivel ez a vér geometrikus struktúrájának felépítését segíti és életerőt, élénkséget eredményez.

Kb. 250 millió évvel ezelőtt a napfény energiája kiszárította az őstengereket. Ez a potenciális energia van a só kristályrácsaiban tárolva. Víz hozzá-adásakor ez az energia felszabadul, a sóban levő elemek ionizálódnak, kialakul egy energiatenger, ami csak arra vár, hogy életet adjon, illetve fenntartson.

Sütés sótéglán

A Himalájai sótégla rendkívül jó hő megtartó képességgel rendelkezik. Grillpartik alkalmával süthetünk, illetve tálalhatunk sótéglán. A téglát helyezze a grillrácsra vagy kemencébe. Átforrósodás után előzetes sózás nélkül tegye rá az ételt, amit grillezni szeretne, húsokat, halat, zöldségeket stb.

.

A sótéglát izzó parázsra téve is fel lehet hevíteni, és a forró sótömbön lehet grillezni, illetve így a meg grillezett ételt könnyen melegen tudjuk tartani. Grillezzünk halat, steaket, zöldségeket. A grillezni kívánt ételt ne sózzuk be előre, mert az étel a sótömbről elég sót vesz fel.

Sószappan formájában a testet dörzsölve kitűnő hidratáló, salaktalanító és narancsbőr elleni hatású.

Tökéletes pattanásos bőrre!

A zsíros bőrt vissza állítja természetes ph-jába  a túl szárazat szintén!

Szabályozza a bőr természetes ségét.arcra használva,nedvesítsünk be egy vatta korongot,dörzsöljük meg vele a szappant és ezt használjuk arcon.

Ízzadás ellen szintén használható hajlatokban.

(Egy sószappan ,személyenként nagyon sokáig elég.)

Meleg sópárnával fül-, derék, váll, hátfájást mérsékelhetsz.

Herpesz ellen is hatásos.

Izzadtságszag eltüntetésére is kitűnő megoldás a Himalaya sószappan az alumíniumot tartalmazó káros golyós dezodorok helyett.

Sólámpaként hangulatvilágításra, színterápiára, levegő tisztítására, ionizálására.

Az immunrendszerét erősíti vele, akár belsőleg, akár külsőleg használja!

A Himalájából származó természetes őssó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. 
Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Egységesen hat Test – Lélek – Szellem szinten.

A Himalája só használható csecsemőkortól életünk végéig!

salt

Nyitvatartás

 • Hétfő:
  • Zárva
 • Kedd-péntek:
  • 8-19-ig
 • Szombat:
  • 8-12-ig (előzetes bejelentkezés alapján)
 • Vasárnap:
  • Zárva